Seo

Pogo-Sticking Seo’ya Bağlı Kalmak

Ne Olduğu ve Bu Konuda Ne Yapılması Gerektiği

Pogo-sticking, bir kullanıcının arama sonuçlarındaki sayfalar arasında hızlı bir şekilde ileri geri dolaştığı bir durumu tanımlamak için kullanılan bir SEO terimidir.

 Bu kullanıcı davranışının Google tarafından izlendiğine ve web sitelerinin cezalandırılmasına neden olduğuna inanıyorlar.

Ancak Google aslında pogo- sticking’i cezalandırıyor mu? Bu konuda gerçekten endişelenmeli misin? Bu makalede öğreneceksiniz.

Hemen çıkma oranına karşı Pogo yapışması

İlk olarak, işleri biraz daha net hale getirelim ve Pogo-sticking ile hemen çıkma oranı arasındaki çizgiyi çizelim, çünkü insanlar genellikle onları karıştırır:

  • Giriş bölümünde tanımlandığı gibi Pogo yapışması, bir kullanıcı bir serp’den (arama motoru sonuçları sayfası) bir siteye girdiğinde ve onu serp’ye geri dönmek için hızla terk ettiğinde gerçekleşir.
  • Hemen çıkma oranı, bir kullanıcının herhangi bir kaynaktan bir siteye girmesi ve üzerinde herhangi bir işlem yapmamasıdır (örneğin, bir bağlantıyı tıklatması, bir formu doldurması veya bir öğeyi sepete koyması). Yani eğer birisi bu makaleyi açarsa, tamamen okursa ve ayrılmadan önce başka bir şey yapmazsa bu bir sıçrama olarak sayılır.

PPogo-sticking’e Ne Sebep Olur?

Pogo-sticking’in birçok olası nedeni vardır. Hepsinin kötü içerikten veya kötü kullanıcı deneyimi kaynaklanmadığını unutmayın.

Clickbait İçeriği

Bu senaryoda, arama yapan kişi fazla vaatte bulunan ve gereğinden az yayın yapan bir siteye girer. Başka bir deyişle, arayan kişi tıklama tuzağı içeriğiyle karşılaşır.

Hepimiz web’de bu tür içerikler gördük ve hepimiz anında onlara tıkladığımız için pişmanlık duyuyoruz: ” Buna Asla İnanamayacaksınız ( … )“, ” Bunu 4 Hafta Boyunca Yapın ve ( … )“, ” Bunu Bilmenizi İstemiyorlar ( … ) ” vb. Ve yaptığımızda, kandırılmış hissediyoruz, bu yüzden arama sayfasına geri “pogo ” yapıyoruz.

Bunu göstermek için, internetin seo’nun öldüğü görüşü hakkında ne söyleyeceğini kontrol etmek istediğinizi varsayalım. Böyle bir şeyle karşılaşıyorsun.:

"Seo öldü"için Google arama sonuçları
pogo-sticking

Tamam, o zaman “yeni SEO” yu öğrenelim.

"Eski SEO" nun artık işe yaramadığını söyleyen blog makalesinden alıntı

SEO ölmüş gibi görünüyor. Kulağa büyük bir haber gibi geliyor. Ve “eski SEO “üzerine 10 adımlık bir kurs yerine, bu site “yeni SEO” üzerine beş adımlık bir kurs sunuyor. “Ama sürprizinize göre, “eski SEO” nun o kadar da ölü olmadığını keşfediyorsunuz.

Gömülü veya Kilitli Bilgiler

Başka bir deyişle, arama yapan kişi, bilgi gerçekten orada olsa bile aradığını bulamıyor. Sorun, bilgilerin tonlarca metnin altına gizlenmesi, kafa karıştırıcı bir dil tarafından saklanması veya bazı kullanıcılar tarafından kullanılamamasıdır.

İşte size bir örnek. Bu ekran görüntüsü, “turboşarj arızası belirtileri ” için en iyi sonuçlardan biri olan bir web sayfasından geliyor.” Muhtemelen geçerli bilgiler içeren bir metin duvarımız var. Ama belirtilerden söz edilmiyor.

Belirtileri ele almayan blog makalesinden alıntı

Görmek istediğimiz belirtiler aslında orada ama sayfada çok daha düşük. Belirtilere ulaşmadan önce, bir turbo’nun nasıl çalıştığını ve turbo arızasının nedenlerinin bir listesini okumanız beklenir. Sorgu için hemen bir çözüm olmadığından, arama yapan başka bir sayfayı denemek için arama sayfasına geri döner.

Benzer bir şey, içerik yalnızca kayıtlı kullanıcılar tarafından kullanılabilir olduğunda veya bir “e-posta duvarının arkasına yerleştirildiğinde de olur.” Web sitesi iyi olabilir ve arayanın ihtiyaç duyduğu bilgileri sunabilir. Ancak hemen kullanılamadığından, arama yapan kişi arama sayfasına geri döner.

Kullanıcıdan bir ücret karşılığında abone olmasını isteyen ödeme duvarı
pogo-sticking

Zavallı UX

Bu senaryoda, arama yapan kişi sitenin nasıl göründüğünden ve çalıştığından hemen hayal kırıklığına uğrar (veya şüphelenir), böylece arama sayfasının güvenli kollarına geri dönerler.

Bir örnek görelim. Burada, web sitesi sadece yavaş yüklenmiyor, aynı zamanda oldukça can sıkıcı bir geçiş pop-up’ı da alıyoruz.

Web sitesi yavaş yüklenir ve sonra açılır pencereyi gösterir
pogo-sticking

Kötü UX bir dizi şeyden kaynaklanabilir:

  • Yavaş site hızı
  • Can sıkıcı reklamlar
  • İçeriği kapsayan itici kayıt formları
  • Kafa karıştırıcı web sitesi düzeni
  • Web sitesi mobil cihazlar için optimize edilmemiştir

Arayan Sadece Etrafa Göz Atıyor

PoPogo-sticking, arama yapan kişi yalnızca etrafa göz attığında da olabilir; belirli bir sayfada uzun süre kalmak istemeyebilirler. İlham almak, fiyatları karşılaştırmak veya geçen gün gördükleri bir siteyi hatırlamaya çalışıyor olabilirler."En iyi hediyeler" ile ilgili makalelerin listesini gösteren arama sonuçları

Bu siteleri cezalandırmak mantıksızdır, çünkü arama yapan kişi dikkatini çekebilecek bir şeyi çabucak bulmak istiyor.

Diğer Nedenler

Pogo-sticking’e yol açabilecek senaryoların karmaşıklığını daha da göstermek için bu durumu düşünelim. Diyelim ki birisi size kışın araba kapı contalarına WD40 uygulayarak donmalarını önleyebileceğinizi söyledi. Mantıksal olarak, bu bilgiyi doğrulamak isteyeceksiniz. Demek Google’da arattın."Wd40 kapı contalarının donmasını engelliyor mu"için Google SERP

Peki … hangi web sitesi burada en iyi tavsiyeyi sunuyor?

Sadece mavi bağlantıların altındaki açıklamaları okuyarak, arayanın farklı cevaplar aldığını görebilirsiniz. Bu, Pogo-sticking’i “tetikleyebilir” ancak farklı nedenlerden dolayı olabilir. Ve bazen, bu Google’ın hatası olabilir.

  • Arama yapan kişi ilk sonucu tıklarsa, muhtemelen oldukça hızlı bir şekilde geri dönecektir, çünkü bu site donmuş araba kilitleriyle ilgilidir ve donmasını engellemekle ilgili değildir. Arama sonuçlarına geri dönebilirler, ancak bu kesinlikle içeriğin hatası değildir.
  • Sonuç #4’e ne dersin? Mühürlerin donmasını önlemek için wd40’ı kullanabileceğinizi söylüyor. Ancak, bunu çok sık yapmamalısınız. Bunu gördükten sonra, arama yapan kişi arama sonuçlarına geri dönebilir ve bu bilgileri doğrulamak için başka bir sonuç deneyebilir. Yine, bu Pogo-sticking, ama buradaki herkesi cezalandırmak adil değil.
  • Ve eğer arama yapan kişi önce #6’yı tıklarsa? Belki de bunun nedeni, snippet’i ilk önce sonuç #5’te okumalarıdır. 6 Numaraya ulaşırlarsa, cevabı oldukça hızlı alırlar. Wd40’ı araba kapı contalarına uygulamayın (muhtemelen burada doğru cevaptır). Daha sonra bu tür bilgileri içeren başka bir siteyi tekrar kontrol etmek için arama sonuçlarına dönebilir veya yeni bir arama yapabilirler.

Pogo-stiking Bir Sıralama Faktörü Mü?

Şimdi büyük soru için: Pogo-sticking bir sıralama faktörü mü? Pogo-sticking neredeyse kesinlikle bir sıralama faktörü değildir. Birkaç yıl önce, John Mueller bunu bir Google Web Yöneticisi Merkezi Sohbetinde doğruladı:

Arama söz konusu olduğunda böyle sinyaller kullanmamaya çalışıyoruz. Yani bu, kullanıcıların ileri geri gitmelerinin ya da arama sonuçlarında farklı şeylere bakmalarının ya da bir sayfada kısa bir süre kalıp tekrar geri dönmelerinin birçok nedeninin olduğu bir şey. Bence bunu açıklığa kavuşturmak ve ‘bunu bir sıralama faktörüne dönüştürebiliriz’ demek gerçekten zor.’

Bu yüzden böyle şeyler için endişelenmem. Algoritmalarımıza genel olarak baktığımızda, hangi algoritma değişikliklerini başlatmak istediğimizi gözden geçirdiğimizde, kullanıcıların bu değişikliklere nasıl tepki verdiklerini araştırırız. Ancak bu, milyonlarca farklı sorguya ve milyonlarca farklı sayfaya baktığımız bir şey ve genel olarak bu algoritmanın doğru şekilde mi gittiğini yoksa bu algoritmanın doğru şekilde mi gittiğini görüyoruz.

Ancak tek tek sayfalar için, bunun üzerinde durmaya değer bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Pogo-sticking Konusunda Endişelenmeli Misin?

SEO açısından: mutlaka endişelenmemelisiniz. Arama yapanların siteler arasında geçiş yapmasının birçok nedeni olabileceğinden, Google neredeyse kesinlikle Pogo-sticking’i bir sıralama faktörü olarak görmüyor. Bu konuda özellikle merak etmemelisiniz.

Bir iş perspektifinden: İçine bakmak için bir şey olabilir. Sıralama faktörleri olsun ya da olmasın, muhtemelen okuyucularınızın birkaç saniyeden daha uzun süre kalmasını ve sunduklarınızla etkileşimde bulunmasını istersiniz.

İçeriği daha ilgi çekici hale getirme

İşte okuyucularınıza yardımcı olmanıza yardımcı olabilecek birkaç ipucu.

Site UX’i Düzeltin. Ayrıca Mobil Telefonlar İçin’de

Her web sitesi tasarım yarışmalarına katılmak zorunda değildir. Okuyucuya en iyi deneyimi sunmak istiyorsanız, en az dikkat dağıtarak işleri basit tutun. Arayanın aradığı içerik olmayan her şey okuma deneyimini desteklemelidir. Pratikte bu, yoldan uzak durması gerektiği anlamına gelir.

Sitenizin ux’ini iyileştirmenin doğrudan bir yolu, kullanıcı arayüzünü (kullanıcı arayüzü) düzeltmektir. İşte bazı fikirler:

  • Kayıt formları, çıkış formları vb.Dahil olmak üzere pop-up’lardan kurtulun. Düzeni değiştiren tanıtımlar için de aynısını yapın.
  • Web sitenizin düzeninin açık, tutarlı ve kullanılabilir olduğundan emin olun. Bu özellikle web sitenizin menüleri için de geçerlidir. Güzel tasarlanmış bir siteye sahip olmak harika. Ancak, kullanıcının bilişsel kapasitesini herhangi bir pratik amaca hizmet etmeyen öğelerle aşırı yüklememek daha önemlidir.
  • Web sitenizi mobil cihazlar için optimize edin. Mobil cihazlardan gelen web sitesi trafiği %50’nin biraz üzerindedir. Bunun üzerine Google, web sitelerinin mobil sürümlerine göre içeriği dizine ekler ve sıralar.

Sitenizi Hızlı Tutun

Belli ki, kimse aradığı bilgi için bir sitenin yüklenmesini beklemeyi seviyor. Ancak daha da önemlisi, bazı insanlar yüklemenin çok uzun sürmesi veya sitenizin genel olarak yavaş olması durumunda ayrılacaklardır. Daha hızlı içerik sağlayan rakipler varsa, bazı kişiler yavaş sayfalardan kaçınabilir. Ve bu yarışmada her saniye önemlidir.

Ayrıca, içeriğinizin arama sayfalarında üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, kullanıcılara mümkün olan en hızlı şekilde içerik sağlamanız gerekir. Bunun nedeni Google’ın sıralama faktörlerinden birinin site hızı olmasıdır.

PageSpeed Insights gibi hizmetleri kullanarak herhangi bir web sayfasının yükleme süresini kontrol edebilirsiniz.

PageSpeed sonuçları bbc.com

Birden çok web sayfasını ölçekte kontrol etmek için (üçüncü taraf web siteleri için bile) Ahrefs’in Site Denetimini kullanabilirsiniz. Time to First Byte gibi metrikleri göstermenin yanı sıra, Temel Web Hayati Değerlerini de destekler (Google’ın PageSpeed Insights API’sı aracılığıyla).İlgili metrikleri gösteren dört pasta grafiği: ilk bayt dağıtımına kadar geçen süre, yükleme süresi dağıtımı, dosya boyutu dağıtımı ve içerik kodlama dağıtımı

Mavi renkli sayılar raporlarda gösterilen kategorilere giren sayfaları gösterir. Bu numaralara tıklamak sizi bu sayfaları ek verilerle gösteren bir rapora yönlendirir.

DİJİTAL PAZARLAMA HİZMETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu